Κοινωνική & Πράσινη Επιχειρηματικότητα - Εισηγητές

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

 

Εισηγητές και εισηγήτριες στο πρόγραμμα είναι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, μέλη του διδακτικού προσωπικού του ΟΠΑ από ποικίλες ειδικότητες. Επίσης, συμμετοχή θα έχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί Πανεπιστημίων του εξωτερικού, ερευνητές, αλλά και έμπειροι κοινωνικοί επιχειρηματίες. Αυτή η προσέγγιση θα εξασφαλίσει την επαρκή ανάλυση όλου του οικοσυστήματος της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.  

 

Ανδρέας Γεωργίου

Ο Ανδρέας Γεωργίου είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στο University of Exeter, ένα από τα 24 πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου που ανήκουν στο φημισμένο Russell Group. Έχει ολοκληρώσει με άριστα τις διδακτορικές του σπουδές στο Esade Business School με θέμα "Κοινότητες, Οργανισμοί και Συλλογική Επιχειρηματικότητα: Μια Θεσμική Προσέγγιση”. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών, διετέλεσε Επισκέπτης Ερευνητής στο Oxford Brookes Business School και στο ερευνητικό του κέντρο "Business, Society and Global Challenges". Η έρευνα του, που έχει χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας και το ESADE Foundation, κινείται γύρω από διάφορες μορφές επιχειρηματικότητας και τη σύνδεση τους με την τοπική ανάπτυξη. Το επιστημονικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά περιοδικά και έχει παρουσιαστεί σε μεγάλο αριθμό διεθνών συνεδρίων.

 

Παναγιώτης Κυριακόπουλος

Ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Warwick Business School του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη διεθνή επιχειρηματικότητα από το Adam Smith Βusiness School - University of Glasgow. Έχει εργαστεί σαν επισκέπτης ερευνητής στο Tecnológico de Monterrey στο Μεξικό και στο NEOMA Business School στη Γαλλία. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές International Management στο Strathclyde Business School. Τιμήθηκε, επίσης, με το βραβείο αριστείας του Adam Smith Business School για δύο συνεχόμενες χρονιές (2021 και 2022) και με το βραβείο Business and Innovation 2022 του British Council. Του έχουν χορηγηθεί, επίσης, τιμητικά βραβεία ακαδημαϊκής επίδοσης από το Ίδρυμα Αλέξανδρου Ωνάση.

 

Ελευθερία Β. Πετροπούλου

Η Ελευθερία Β. Πετροπούλου είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος ΟΔΕ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται ερευνητικά και επαγγελματικά με τη Διοίκηση Υγειονομικών Μονάδων, δίνοντας έμφαση στην προστασία των ηλικιωμένων πολιτών, συνδυάζοντας τις Αρχές της Κοινωνικής & Πράσινης Επιχειρηματικότητας και της Γηριατρικής σε μοντέλα που στοχεύουν στη Βιωσιμότητα, στην Ανθεκτικότητα και στην αύξηση του Κοινωνικού Αντικτύπου των δομών της μακροχρόνιας ανοικτής και κλειστής περίθαλψης (κερδοσκοπικών και φιλανθρωπικών). Οι σπουδές της (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές) έχουν υποστηριχθεί με υποτροφίες από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση αντίστοιχα. Διδάσκει στο School of Business and Economics του Deree-The American College of Greece και διατελεί επιστημονικός συνεργάτης στην Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης, στο European Cooperation in Science and Technology και στο ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ..  

 

Ελένη Σαλαβού

Η Ελένη Σαλαβού είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθύντρια στο Athens MBA. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα επιχειρηματικότητας (συμβατικής και κοινωνικής), καινοτομίας και στρατηγικής μικρού μεγέθους επιχειρήσεων. Στο Πανεπιστήμιο είναι ιδρυτικό μέλος της ερευνητικής μονάδας κοινωνικής επιχειρηματικότητας και Επιστημονική Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Κοινωνική και Πράσινη Επιχειρηματικότητα». Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σημαντική δραστηριότητα σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα από το 1997. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή της πορεία, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες εντός του γνωστικού της αντικειμένου και καθοδήγηση σε πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητας.